fbpx

Liet jij je glaasje alcohol staan deze maand? Dit zijn de gezondheidsvoordelen!

Sinds enkele jaren lanceert onze overheid haar jaarlijkse ‘Tournée Minerale’-campagne in februari, waarbij ze oproept om een maand lang geen alcohol te nuttigen.

Maar welke voordelen levert dit nu eigenlijk op? Wij lijsten ze even voor je op.

1. Betere nachtrust

Ondanks het “slaapmutsje” dat sommige mensen steevast nuttigen voor ze in bed kruipen, is alcohol nefast voor een goede nachtrust. Door alcohol val je weliswaar sneller in slaap, maar je slaapkwaliteit is minder goed. Vooral je remslaap heeft te lijden onder alcohol en daarnaast raakt je biologische klok erdoor ontregelt.

2. Frisser, fitter en meer concentratie

Een tijdje niet drinken zal je nachtrust dus erg ten goede komen, waardoor je over het algemeen frisser en fitter voor de dag komt. Je zal je energieker voelen en daardoor beter presteren doorheen de dag. Wist je bovendien dat de alcohol zelf je ook moe maakt? De vertering van het stofje vraagt veel energie en bovendien zorgt alcohol ervoor dat de zuurstof in je lichaam minder goed rondgaat. Bovendien kan je wel wat kilo’s kwijtspelen als je die glazen even laat staan, want alcohol bevat heel wat calorieën.

3. Mooiere huid

Ook je huid zal blij zijn als je dat glas wijn of die pintjes bier even achterwege laat. Alcohol doet niet veel goeds voor het grootste orgaan van je lichaam!

Het zit boordevol suikers, zout en koolhydraten die acné kunnen veroorzaken, roodheid en uitdroging van je huid. Ook zal je huid sneller verouderen door mogelijke celbeschadiging.

Zit je nog met vragen? Wij helpen je graag op weg naar een gezondere levensstijl, contacteer ons!