fbpx

Sport is gezond voor lichaam en geest.
maar 

Last van: gewrichten, overgewicht, stress, slechte conditie, stijfheid, slaaptekort, zelfbeeld . . . ?

Wij helpen je graag op een gezonde manier sporten  →

Lichaam in balans

Van bewegen tot topsport

Voldoende beweging houdt je lichaam fysiek en mentaal sterk. Wat voldoende betekent, is heel persoonlijk. De ene gaat de uitdaging aan om 10 kilometer te lopen, de ander mikt op niet minder dan een marathon. Met je doel verschilt ook de aanpak: als topsporter heeft je lichaam andere noden dan wanneer je recreatief sport. Door je lichaam te leren kennen en het te voorzien van de juiste voedingsstoffen kan je op een gezonde manier fysieke inspanningen leveren. Onze sportdiëtiste weet hier wel raad mee en gaat jouw challenge mee aan, of je nu je conditie wat wilt opkrikken of aan topsport doet. Een betere sparringpartner kan je je niet voorstellen! 

 

STAP 1

INTAKE

Tijdens een intakegesprek bekijkt onze sportdiëtiste samen met jou je sportieve doelen, aangevuld met een aantal gezondheidsparameters. Hiervoor wordt de IoMET-vragenlijst ingevuld, een volledige oligoscan gedaan en je lichaamssamenstelling gemeten. Samen met de resultaten van je meest recente bloedtest vormen ze de basis voor je persoonlijke voedingsplan. Eventuele supplementen worden ook tijdens het intakegesprek besproken.

STAP 2

advies

Skin Solutions geeft concreet advies om sport en sportvoeding in je levensstijl te integreren en zo gezond mogelijk te bewegen. We reiken de juiste voeding aan voor jouw lichaam en jouw inspanningsniveau. Zo kan je als recreatief sporter een bepaalde doelstelling hebben en tijdelijk iets meer van je lichaam vragen. Hier kan je gepast op reageren door je gezondheidsparameters te monitoren en bij te sturen met de juiste brandstof en eventueel voedingssupplementen ter ondersteuning.

Topsport is een ander verhaal: je traint om topprestaties te leveren en alles uit je lichaam te halen. Dit kan je lijf zwaar op de proef stellen. Door te weten welke voedingsstoffen je lichaam wanneer nodig heeft, houden we je gezondheid optimaal tijdens trainingen en wedstrijden. Preventie is een hoeksteen van je training en voeding.

STAP 3

opvolging

Eens je vertrokken bent, blijven we in de volgauto zitten. Van daaruit sturen we bij indien nodig, op basis van de behoeften van je lichaam. Dat doen we op basis van je parameters en in overleg met jou en een apotheker.

STAP 4

check-up

Om te controleren of je gezondheid de juiste koers aanhoudt doen we een volledige check-up van je gezondheidsparameters.

Klaar om jouw
Lichaam aan te pakken?

Blog 

Je hoeft niet af te zien om fitter te worden

Je hoeft niet af te zien om fitter te worden

Wie voldoende beweegt heeft een lagere bloeddruk, betere cholesterolwaarden en minder risico op diabetes. Het zijn maar enkele gezondheidsvoordelen van sporten en daarnaast wordt je er ook nog eens ontspannen …

Lees meer

” mede Dankzij Skins solutions behaalde ik de top van Stelvio, Bedankt!”

– Jonas Tuyearts –

Wil je graag tips en advies over voeding en gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis onze nieuwtjes en promoties niet!